The Four Nops


"The Four Nops" / "De Rama's"


In begin zeventiger jaren woonde Hennie van Ernst in een kraakpandje in de Noppensstraat. Samen met Anry Obertreis die daar zijn buurman was, hebben zij daar de band The Four Nops opgericht, (ook wel als de Rama's aangekondigd).
De oefenruimte was ook in de Noppenstraat en daar is ook het volledig repertoire opgenomen, dat voornamelijk bestond uit Softrock.
Uiteindelijk bestond de band uit: Gerrit Jan Rutgers op bas, Rens Brandenburg (drums, zang ), Henry Obertreis (toetsen, zang)en Hennie van Ernst (gitaar, zang). De Four Nops, die in 1971 werden opgericht, hebben tot ongeveer 1973 bestaan.
De Four Nops werkten o.a. mee aan The Sure Show, dat in die jaren een kunstenaars-, muziek collectief was uit de kraakoorden in Arnhem. Wie de Sure Show boekte kreeg op een en dezelfde avond optredens van The Blue Band, Pemmican en The Four Nops. Dat was lachen en swingen. The Sure Show werd gemanaged door Henk van der Meijden, de broer van beeldend kunstenaar Dick v.d.Meijden die o.a. de hoes voor de Herman Brood LP Sphritz heeft gemaakt. Hij maakte toen ook de posters voor de Sure Show.