H.O.V. & U.V.G.
Help ons voorui
t - Uit voetballen geboren


"Help Ons Vooruit" is de naam van een Klarendals straatvoetbalteam uit de zestiger jaren. Half november 2006 kreeg ik tekst en foto's over H.O.V. Ruim een jaar later kreeg ik van de heer W. Danen informatie over U.V.G. (Uit voetballen geboren), de reisvereniging die is ontstaan na het opheffen van H.O.V. Ik ben op zoek naar mensen die meer kunnen vertellen over dit straatvoetbalteam en over de reisvereniging of in het bezit zijn van de originele foto's.
Reacties graag via info@historischklarendal.nlH.O.V.   Help ons vooruit
 
Op Koninginnedag werd de buurt met vlaggetjes en ballonnen versierd en werden er kinderspellen georganiseerd, o.a. koekhappen, zaklopen, ballonnen opblazen en er was muziek in de straat. Hiervoor kreeg H.O.V. fl.0.10 per kind subsidie van de gemeente Arnhem. Het was elk jaar weer een feest.
Van het geld dat de leden en donateurs bijeen brachten gingen de kinderen elk jaar met een bus naar een of ander pretpark, b.v. de Efteling.
Er waren twee voetbalelftallen, de Junioren en de Senioren. We gingen naar veel straatvoetbaltoernooien en wonnen vele prijzen, elftalleider was Hans Weber.


Het eerste Elftal

We hadden een goed elftal, we kregen een uitnodiging via Gerrit Vos voor een wedstrijd tegen de Gemeente Reiniging in Amsterdam. Via Hans Weber gingen we naar Batenburg toe, dat was de club van Otto Vermeulen, een collega van Hans.
M. V. R. (s' Heerenberg) daar hebben we ook vaak tegen gevoetbald, en niet te vergeten is de wedstrijd tegen Spijk, die rolden we helemaal op. In Lobith tegen Tesos liep de wedstrijd helemaal niet, Hans Weber was kwaad en had het aan de stok met Henkie Amersfoort, de thee vloog over de tafel maar we gingen wel met een overwinning naar huis.
Daar kwam Willem Kooimans bij H.O.V. die had relaties in Heiligerhausen, we voetbalden op een sintelveld. Door het stof kon je elkaar haast niet zien, was er een blessure dan liep Jan Willekens met water en een zak vol stenen over het veld heen en weer en met veel bier in zijn lijf, dat was nog eens lachen.
Na de wedstrijd gingen we met zijn alle naar Karel toe, daar werd eerst gedronken en toen een diner, s'avonds dansen en zingen en als afzakkertje de wijnkelder in, weet je nog Willem Brouwer, "ein Runde von mir."
De jaren gingen snel voorbij, de jongens kregen verkering of trouwden en het kaarsje ging langzaam uit, zo ook met de vereniging.
Bedankt H. O. V. voor al die jaren.
"De Vinkenstraat" waar het allemaal begon


Het  bestuur van H.O.V.Op weg.............


naar Duitsland


"Ein Runde von mir"

Sint Nicolaasfeest


Tijdelijke trainingsplek


Zaalvoetbalteam van H.O.V.


 Team van Lucullus in de aanval

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

U.V.G.
Uit voetballen geboren


U.V.G. Uit voetballen geboren.
 

"De jaren gingen snel voorbij, de jongens kregen verkering of trouwden en het kaarsje ging langzaam uit, zo ook met de vereniging", maar er bleven een aantal mensen contact houden. Zzo kwam het dat een aantal jaren later Gerrit Engelhard, Wim Brouwer en Wim Danen herinneringen aan het ophalen waren en ineens was het plan geboren om met alle mensen van het "oude" H.O.V. een bingoavond te organiseren. Een gezellige avond met een hapje, drankje en een stukje muziek.
Het werd een overweldigend succes en de volgende bingo liet niet lang op zich wachten. Er werd besloten dat het leuk zou zijn om samen weer wat te ondernemen en zo is de reisvereniging ontstaan. Daar moest een naam voor komen, iedereen verzon iets. Uiteindelijk is gekozen voor het bedenksel van Ria Engelhard: U.V.G. (Uit Voetballen Geboren).
De wekelijkse contributie van fl. 5,00,- werd door Willem Danen opgehaald en daarbij ging de winst van de bingo ook in de verenigingskas.
In het naseizoen ging het eerste reisje van de U.V.G. per bus langs de Moezel.
Korte tijd na afloop van deze geslaagde onderneming begon de eerste bingo alweer en in plaats van de geplande 6 werden het 9 bingoavonden. De vereniging begon te denken aan een vliegreisje, informatie bij reisbureau Muller ingewonnen en ja.......... een vliegreis naar Mallorca was haalbaar.
De reis was fantastisch en dankzij de heerlijke temperatuur en de vele excursies een gebeurtenis, waar nu nog vaak over wordt gesproken.
Het jaar erop ging de U.V.G. 8 dagen per touringcar naar Belgie en Luxemburg. Later  is de reisvereniging nog een keer terug gegaan naar Mallorca.
Helaas is het daaropvolgende jaar besloten om de vereniging op te heffen omdat de  kosten niet meer waren op te brengen.
De reis naar Luxemburg


Het stuwmeer, een van de excursiemogelijkheden.Het PARC HOTEL


Het PARC HOTEL (de eetzaal)We lieten het ons goed smaken.


Het eten ging er ook prima in!Per KLM naar Barcelona voor de overstap naar Mallorca


Per KLM naar Barcelona voor de overstap naar Mallorca


Op de luchthaven van Barcelona


Mallorca (El Arenal)


Mallorca - Het hotel in El Arenal


Mallorca - Per ezelkar de omgeving verkennen


Mallorca - Winkelen in El Arenal


Carnaval


Carnaval