Boeli Zegers


13 augustus 1960

Ter gelegenheid van het vertrek naar de stedenontmoeting straatvoetbal 1960 in Zwolle. Foto is gemaakt op het Putplein, op de achtergrond is de spoordijk nog herkenbaar. De spelers waren geselecteerd uit straatvoetbalteams uit Arnhem, waaronder zeer veel uit Klarendal. Rechts op de foto in regenjas staat wijkagent Veldhoven, die op de Tellegenlaan 2 (de hoofdingang van Sonsbeek) woonde. Links op de foto in licht colbert en stropdas Gradus Berendsen. Rechts knielend, tweede van rechts ikzelf (Boelie Zegers), naast Bennie Hofs en daarnaast Geertje Kleintjes. Op de bumper van de bus met lichte jas staat Frans Rikken.
Een groot gedeelte van de jongens (vooral van DOS van Klarendalse Gradus, spelend in dezelfde shirts als Feyenoord) gingen na het winnen van de tweede prijs (na penalties, met in het doel de rooie Rikken, die vond dat hij beter penalties kon stoppen dan de reguliere keeper) naar hun Klarendalse vakantie-boerderij in Hulshorst. Foto is gemaakt door J. de Kreuk (Arnhemsche Courant)Straatvoetbalkampioenschap eind 50tiger jaren

Op deze foto, genomen in Bauman's Gat zit ik met de beker op linkerschouder van Frans Rikken, die later nog in het eerste van Vitesse heeft gespeeld. Frans kwam niet uit Klarendal, maar woonde op de Geitenkamp. Rechts op de foto, de man die de beker uitdeelde (wethouder Jan Bronkhorst, die ook de oprichter en voorzitter was van de Wijkgemeenschap Klarendal). Links op de foto staat elftalleider Gradus Berendsen van de Hoflaan in Klarendal.  Schuin voor Gradus Gerard Zegers met daarnaast Geertje Kleintjes en daarvoor met de arm omhoog Sjors te Riele. De naam van onze vereniging was DOS.


Onze eerste pick-up

Deze foto is thuis (Boschstraat 36) gemaakt ter gelegenheid van de aanschaf van onze eerste pick-up. Links ben ik zelf te zien. Staand bij de pick-up mijn inmiddels overleden broer Eef, dan rechts met bril Gerard en met het electrospel  mijn jongste broer Rob.


Uitje buurtvereniging

Waarschijnlijk is dit de Efteling. Op de foto mijn moeder links geknield, daarnaast met bril mevrouw Bolleman (?) en links met doek op het hoofd is hoogstwaarschijnlijk mevrouw Basomoine.