Huib Busink


Huib Busink als clown op de planken, samen met Cees Leisner. Cees heeft lange tijd een (speelgoed)winkel gehad op de hoek van de Bakkerijstraat. Later is hij met zijn handel verhuisd naar de Zuringstraat in Arnhem-Zuid.
Toen de Arnhemse bevolking in 1945 na de slag en evacuatie terugkeerde, was er aan alles gebrek. Onder de landelijke opgezette hulpacties was AHA (Amsterdam helpt Arnhem). Het initiatief van AHA werd genomen door B & W van Amsterdam. In overleg met de gemeente Arnhem  kwam een uitgebreid hulpprogramma op gang.Pierre de Petri (Piet Jansen), bekend van de radio met zijn act de Puzta girls. De andere accordeon wordt bepeeld door A. van Beers, die toendertijd aan de Rosendaalsestraat, tegenover de Schutterstraat woonde. Piet Jansen, die ook dirigent was van KDO (Kunst Door Oefening), een accordeonvereniging in Klarendal woonde zelf in de Catharijnenstraat en was een buurman van de tabakshandelaar Bouwman.
De foto is gemaakt 9 maart 1946 in het parochiehuis op de Geitenkamp bij de St Jozefkerk. Door de verwoestende oorlogshandelingen waren er toen weinig bruikbare zalen. Musis Sacrum werd opgebouwd en andere zalen waren er niet.Jan Scharrenberg (met accordeon) samen met Huib ter gelegenheid van een feestavond van de Enka Sportclub in het KAB gebouw aan de Rosendaalseweg op 21 juni 1947Jan Bronkhorst biedt Huib Busink(midden) bloemen aan. Recht staat Jan Scharrenberg, bekend van de muziekzaak in Klarendal, tegenwoordig heeft Scharrenberg haar winkel aan de Steenstraat.Huib Busink, tijdens een van zijn vele optredens in Klarendal in de jaren vijftig.
 

 
Optreden van Huib op 2 mei 1958 in restaurant Royal aan het Willemsplein voor voetbalvereniging Vitesse. Hij doet hier zijn supportersact.