Joop Smit
 1952
Joop Smit (gebukt) met Arie Batavia en zijn zusje Joke aan het knikkeren. Er is nog geen auto te zien in de straat, wat je je nu niet meer kan voorstellen. Verder is links op de foto te zien een poort met ronde boog. Dit was de kolenboer. Daarnaast waren de stallen van boer Brouwer, waar in de winter de koeien in stonden. Deze verbleven zomers in de "Grote Weide" van Sonsbeek. Ja een heuse boerderij bevond zich daar met ook een klein winkeltje waar je aardappelen en gasmuntjes kon kopen.
Rechts op de foto zie je een oprit, die was naar een poort van de olieman. Deze verbinding liep tot achter de huizen en toen men daar eens eind 1950 een tank in de grond wilde graven stootte men op keldergewelven waar zakken vol met stenen pijpen kopjes uit kwamen en nog meer bijzonder spul.
In het midden links bevond zich de staling van het busbedrijf van de firma Matser.
Deze foto is genomen voor de deur van mijn ouderlijk huis op nummer 86. Verder valt op dat er dus geen enkel voertuig en lantaarnpaal te zien is.
Ook in die tijd was het riool ook niet wat het wezen moest, zodat er bij zware regenval in de Putstraat de huizen vol liepen met hemelwater. Daarom had men in die tijd overal muurtjes voor de voordeur gemaakt zodat het water niet zo naar binnen  kon stromen
.


Ik sta rechts boven in de donkere trui, mijn vader in het midden bovenaan met een foto in de hand. Ik was rond de 11 à 12 jaar. Waarschijnlijk is de foto genomen in "Ons Huis" aan de Klarendalseweg.