Nel Krabbendam


Samen met mijn broer Wimpie


Wanneer mijn oom op visite kwam, kreeg ik vaak geld om naar de kauwgumballen automaat te gaan. Als ik me goed herinner hing de automaat bij een winkel op de hoek van de Javastraat/Atjehstraat.


Hier zie je me met Beppie Bruijsten. Zij woonde schuin boven ons. Beppie kwam uit een groot, maar gezellig gezin. Er werd veel muziek gemaakt en er werd ook veel gezongen. Een broer van Beppie (Henk - Hank the Knife) zat later bij een band.


Bij een zoon van de familie Cornelissen van nummer Neerlandstuinstraat 68 op de kiek.


Nog een keer met Wimpie, maar nu voor ons huis in de Neerlandstuinstraat 62, ons huis stond precies tegenover de St. Catharina Kleuterschool. Naast de school woonde aan de ene kant de familie Reinhard op nummer 17, aan de andere kant van de school woonde de familie Lammers.


In plaats van een tuin hadden we achter het huis een "plaats", achter het hekje woonde de familie van Erven. Zij woonden op de Neerlandstuinstraat 59.


Via de poort rechts op de foto kwam je op de eerder genoemde "plaats" achter ons huis. Voor de deur zitten Pim Lamers en Grada. Pim was kunstschilder en hij schilderde meestal met mooi weer achter het huis op de "plaats", want een tuin hadden we niet. Voor het raam sta ik met mijn vader en meneer Kartman van nummer 22. Hij woonde met zijn gezin schuin tegenover ons. Het gezin Kartman had een tweeling, een dochter en er woonde ook nog een oma in huis.


Met broer en zus(je) ter gelegenheid van mijn "groot aannemen". Ik had toen een gelejurk aan en tomaatrode schoenen met een wit neusje. Tijdens de kerkdienst kon je precies zien wie er schoentjes van de kerk hadden. Net als vele anderen, hadden mijn ouders een bon van de BATA aan de Klarendalseweg gekregen om schoen te halen. Ik kan er nu om lachen..........


Op deze foto staan ook nog Beppie en Pimmetje Lamers, mijn vader en moeder, broertje en zusje en nog een oom en tante.


Een jaar later sta ik met dezelfde jurk en schoenen weer op te foto, alleen was alles toen wel een beetje te klein geworden.


Zie ook: mijn herinnering en Johan van Raaij