Muziekhandel Scharrenberg

(sinds 1916)

   


Scharrenberg's winkel aan de Klarendalseweg, naast groentenhandel van van Stein, die op de hoek Klarendalseweg en de Catharijnestraat zat. In 1965 is de winkel verhuisd naar de Hommelstraat 66, het pand waar eerst sigarenhandel 't Vosje in heeft gezeten. Tegenwoordig is muziekhandel Scharrenberg te vinden in de Steenstraat op een steenworpafstand waar het 90 jaar geleden begon.

 
Jaarlijks werd een groot aantal Klarendalse kinderen door de Wijkgemeenschap Klarendal een week op vakantie genomen. Tijdens deze vakanties, vaak op de Veluwe werden door Huib Busink bandopnames met de groeten van de kinderen aan ouders en andere achtergebleven familieleden, kennissen en buren gemaakt. Deze werden vervolgens per auto naar Scharrenberg gebracht om daar te worden uitgezonden. En daar wilde iedereen natuurlijk wel bij zijn.
 

Viering van het 40-jarig bestaan in 1956. Het jongetje bij zijn moeder op de arm is hoogstwaarschijnlijk Theo van Londen, later bekend geworden door de Havenzangers, waar hij drummer was.-------------------------------------------------------------------------
Johnny Jordaan in Klarendal

     


Het optreden van Johnny Jordaan zou oorspronkelijk vanaf molen 'de Kroon' gehouden worden, molenbaas Reijmes had hiervoor zijn toestemming gegeven. In verband met de slechte toestand van de toen bouwvallige omloop verbood de politie dit optreden. Johnny, begeleid door 2 accordeonisten (de Hodlars) trad toen op vanaf een podium (eigenlijk een marktkraam) voor de winkel van Scharrenberg. Dit optreden heeft maar 5 minuten geduurd. Door de enorme belangstelling werden de toegestroomde fans bijna door  de ruiten van boekhandel Jansen tegenover Scharrenberg gedrukt. De sterke arm greep in en voorbij was het optreden van Johnny Jordaan.
-------------------------------------------------------------------------

 
Tiroler feestweek in Klarendal