Ben Snelders

In 1940 geboren als zoon van
Ben (Buikie) Snelders en Joke Snelders-Jansen op de Klarendalseweg 403 naast de vivo kruidenierszaak van van Steenbergen. Later verhuisd naar de Klarendalseweg 393 tussen Simmers (op de hoek van de Solostraat) en Wien (later kapsalon). De sigarenwinkel van mijn vader stond bekend als voetbalzaak aangezien hij bij Eendracht had gevoetbald en ikzelf later in zijn voetsporen trad als voetballer bij Eendracht, Vitesse en AGOVV (Apeldoorn).
Ik kan mij nog goed de sigarettenautomaten herinneren, onze winkel was de eerste in Klarendal die ze had. Het was wel een heel gedoe met het wisselgeld, dat wisselen gebeurde boven de winkel. Ook heb ik vaak bij Weidema (nu CC-House) gezeten om op te letten voor vals geld.
Het grootste evenement in Klarendal was de jaarlijkse terugkerende winkelweek, waarbij de winkel hun handel buiten op de stoep in kramen etaleerden en ook vaak de etalages feestelijk waren versierd. Zelf waren we, afhankelijk van het thema van de winkelweek, verkleed als cowboy, Chinees of Tiroler. Deze weken werden georganiseerd door de Klarendalse winkeliersvereniging KORA. Een groot aantal destijds en ook nu nog bekende Nederlandse sterren trad dan op, zoals Ria Valk, Johnnie Jordaan en Olga Lowina enz.

Ben Snelders
 

Ben met Opa Snelders


1947. Samen met mijn moeder


Tijdens een van de winkelweken. Links in de deuropening mijn moeder en de familie Jansen. Rechts de beide Bennen.


Rond 1965. De sigarenzaak van Snelders. Ben (Buikie) Snelders en zijn vrouw Joke Snelders-Jansen