schoenmaker ten BroekeHubertus Johannes (Bertus) ten Broeke zat met zijn schoenlapperij voordat hij tegenover Pietje Bosch (een verf-, glas- en behangzaak, waar in de jaren zestig nog drogisterijartikelen aan werden toegevoegd) in een pand aan de Klarendalscheweg 407. Van dit winkeltje tegenover de Militaire bakkerij is niets meer over.
Hij staat daar op de foto met zijn in 1935 overleden vrouw. Schoenmaker ten Broeke zelf is, vlak voordat hij 98 zou worden in 1986 in de Mussenwijk overleden.


Huwelijk van schoenmaker ten Broeke met zijn eerste vrouw Anna Jansen van de Rosendaalsestraat op 10 oktober 1917. Uit dit huwelijk werden 3 kinderen geboren. Anna Jansen overleed in 1935.Zo'n 100 jaar geleden werden deze portretten gemaakt van schoenmaker ten Broeke met zijn eerste vrouw Anna JansenHet tweede huwelijk van schoenmaker ten Broeke werd op 5 februari 1936 voltrokken. Hij huwde toen Marie Dibbits die in 1999 overleed. Marie bracht 6 kinderen ter wereld

 
De schoenmakerij van ten Broeke. In de etalage stonden jarenlang alleen maar twee hele kleine schoentjes, op de foto had de bakker van de hoek er een etalage gemaakt. Ten Broeke was toen opgehouden met werken.


De zelfgemaakte schoentjes die altijd in de verder lege etalage van schoenmaker ten Broeke stonden.ten Broeke in karakteristieke houding in zijn werkplaats op de Klarendalseweg no. 378Een knipselfoto van Pa ten Broeke bij zijn afscheid van het vak. Hij heeft tot op hoge leeftijd gewerkt en is maar liefst 98 jaar geworden. De laatste jaren woonde hij met Moeke ten Broeke in een van de Mussenstraten.