Boschstraat

 

Tot op heden de oudste foto (1919?) uit de Boschstraat. In witte schort en strik: Dientje en Andrientje Vriezen. Verder: Juultje van Zeben (moeder van Hans te Boekhorst) is de 4de van links op de onderste rij en Annie en Henk van Zeben. In donkere kleding links: Mientje en Marietje Noestheden (eerste overleed 3 jaar later). Ook op de foto: Jantje Gosselink, een jongetje Klaassen en mevrouw Walsius en haar zoontje Kees.


Kinderspel (touwtjespringen) datum onbekendFoto's zijn uit 1925 of 1926, waarschijnlijk tgv een buurt- of straatfeest


Groepsfoto uit 1926. Foto is genomen op de Hoflaan. Namen kinderen onbekend, behalve de tweeling in het midden: Gerda en Annie Noestheden.Het straatbestuur van de Boschstraat: van links naar rechts: Plink, van de Pavert, Bosman, Noestheden, De Groot en Van Zeben. Deze zes heren waren bijeen ter gelegenheid van koninginnedag 1928, toen nog op 31 augustus. Ze staan hier bij het voertuig van de winnares van de kinderoptocht op deze dag.
 

Buurtbewoners bewonderen de voertuigen.
 

De winnares uit 1928: Mientje Noestheden, met rechts in de hoek haar trotse vader.

--------------------------------------------------------------------------------------------


Greet en Dolf Mulder aan de achterzijde van hun woning, waar door een bominslag in een beerput alle ruiten waren vernield


Buurtfeest na de bevrijding in 1945


Datum onbekend, vermoedelijk 1949


Buurtfeest voor de jeugd in de Boschstraat - datum onbekend.


Hans te Boekhorst met zijn grootvader. Op de achtergrond het Noordpad. De vrouw op de foto is waarschijnlijk mevr. van Londen


Nog een keer, maar nu met de kinderen van de familie Basomoine, die tegenover Hans te Boekhorst woonden. Foto's uit 1957??

__________________________________________________________________
Uit het album van Wim Janzen


Links vooraan Joop Keeken en rechts Wim Janzen


Bewoners uit de Boschstraat: cabaretgezelschap met zang en accordeonmedley


Buurtvereniging Boschstraat: een dagje uit naar Apeldoorn op 6 augustus 1946.


Clownsact met Wim Janzen.

__________________________________________________________________


Feestavond van bewoners Boschstraat in het KasteeltjeSinterklaasavond met van links naar rechts: Hent ten Kate, Hent Gerritsen,  Gerrit Lichtenberg en Willem Mulder. Zij kregen allen groenten voor eigen teelt aangeboden. Dit naoorlogse avondje werd door de BB (Bescherming Bevolking georganiseerd).


Buurtvereniging op stap. Op de foto's staan de fam. Basomoine, Gerritsen en Juul te Boekhorst. Datum foto onbekend.

*****


Bewoners van de Boschstraat organiseren een voetbalwedstrijd, waarbij het elftal verkleed gaat. De clubarts heeft een koffer gevuld met alcohol bij zich.


Links Willem Rorijs verkleed als Roodkapje, recht Willem Mulder als kabouter.


Op weg naar het voetbalveld
De achterzijde van de woningen in de Boschstraat. De trap op, daar zat het woongedeelte: voorkamer, achterkamer, keuken. Daaronder dan de tuin met daar het souterain en kon je op de achterkant woningen kijken van de Agnietenstraat. Helemaal links nog een stukje Noordpad. Ik heb daar veel gelopen. Mijn oma en opa (fam. Jansen) uit de Boschstraat woonden daar.
 
Thea Peters

50 jaar later is de Boschstraat inmiddels Pastoor Bosstraat geworden