Johannastraat


De Catharinaschool
Een van de laatste levensmiddelenwinkels in de Johannastraat 81. Meeuwissen was een begrip in Klarendal. Hij zou rijk geworden van de pofklanten, althans zo gaat het verhaal. Maar de waarheid is toch iets anders, Meeuwissen heeft zijn vermogen vergaard op de Beursvloer, hij was een van de particulieren die daar mocht handelen. En van wat hij daar verdiende, heeft de wijk van mogen profiteren. Zijn winkel was zo'n beetje de enige plaats in Klarendal waar de veelal arme bevolking nog lang op rekening kon kopen. Verdienen deed hij daar niet op, integendeel...... veel van dit geld werd nooit terugbetaald.

Uiteindelijk is ook dit pand ten gronde gegaan aan de sloopwoede van eerst de op brandbeluste jeugd en vervolgens de officiŽle slopershamer.
Je ziet hier rechts achter het Volkswagenbusje nog een piepklein stukje van het pand van Meeuwissen op de hoek Johannastraat/Tedingstraat.


Achterkant van de panden in de Johannastraat, gedeelte rechts is op vorige foto al gesloopt.Vanuit de Johannastraat - zijkant sporthal (Tedingstraat), waar nu studentenflats staan

Let eens op de lantaarnpaal. Het gooien van een oude fietsband was in de 50tiger en 60tiger jaren een geliefkoosd spelletje van de jeugd.


Cafť de "Amstelbron" aan het Johannaplein.


Links de "Amstelbron"


Hoek Willemstraat


Nog een keer de hoek Willemstraat in 1965.


Achterkant Johannastraat ter hoogte van de Nijverheidsstraten


En nogmaals. Hier is te zien dat het grootste deel van de Johannastraat al is gesloopt te behoeve van de renovatie. Alleen het hoekpand heeft de sloopwoede overwonnen.


Johannastraat in 1965 richting Catharijnestraat


1965 - De kruidenierswinkel van Demoed op de hoek Willemstraat


Nogmaals hoek Willemstraat, links de winkel van Demoed en recht de bakkerij van Heumen


Richting Catharijnestraat


Richting Hoflaan met rechts nogmaals de winkel van Demoed


Richting Hoflaan met in het midden het Johannaplein


Hoek Johannaplein richting HoflaanLompen en metaalhandel L. Kruijer.
Dit pand is gesloopt in 1975 en verplaatst naar de Roosendaalseweg en geopend op 9 juli 1975. Op de foto van links naar rechts: Nico Schuring, Hannes Scholten, Martin de Boender, Joop (Driesje) ter Braak, de jongeman rechts had toen verkering met een zusje van Jopie ter Braak (helaas is zijn naam niet bekend).


Sloop tbv de nieuwbouw


snackbar de Mexico bar, Johannastraat 80 tegenover lompenhandel Kruijer met Ferdi en Door Sewarte in de deuropening


Hoek Tedingstraat, de straat waar de auto uit komt is de Bakkerijstraat


Richting Johannaplein


De sloop in 1970 in het gedeelte van de Johannastraat tussen de Willemstraat en de CatharijnestraatRichting Johannaplein vanaf de Tedingstraat


De sloop in 1970 op de hoek Neerlandstuinstraat


Zelfde pand met de Neerlandstuinstraat op de achtergrond - 1970


Vanaf de Neerlandstuinstraat richting Johannaplein - 1970


Vanaf de Tedingstraat richting Johannaplein - 1965