Kapelstraat
 
De woningen in de Kapelstraat en omgeving (Agnietenstraat, Herenstraat, Klarendalseweg en Oogststraat) zijn in 1930 gebouwd. Daarvoor moesten wel eerst 190 woningen aan de Wagenstraat, Schutstraat en Wijnstraat worden gesloopt. Deze straten die de Klarendalseweg en Agnietenstraat met elkaar verbonden, zijn tijdens deze renovatie totaal verdwenen. Ook werden ten behoeve van dit project de noodwoningen (bekend als Agnietenswijk) ten noorden van de Goede Herder Kapel gesloopt. Er werden 172 woningen gerealiseerd, er kwamen aan de Klarendalseweg enkele winkels en een kantoor van de Gemeentespaarbank. In de Herenstraat wordt een kolenpakhuis gebouwd. Verder nog ruim 15 werk en/of bergruimten voor ambachtelijke bedrijfjes. Deze zijn te vinden tussen de Kapelstraat en Klarendalseweg. Het buurtje ontleende de naam aan de eerder genoemde Kerk, waar het omheen is gebouwd.De situatie voor de bouw van de Kapelwijk


Het midden van de Kapelstraat, hier vind je een doorgang naar zowel de Agnietenstraat als de Klarendalseweg. Door de hoogteverschillen zijn in de poortjes een aantal trapjes aangelegd.


Vanaf de Agnietenstraat richting Kapelstraat


Vanaf de Klarendalseweg richting Kapelstraat
Richting Oogststraat
Richting Oogststraat. De molenwieken zijn nog net zichtbaar, net als de kerktoren van de Goede Herder Kapel. Lantaarnpalen ontbraken nog. De straatverlichting hing in het midden van de straat aan een draadconstructie die van de ene kant van de straat naar de andere liep.