KlarendalsewegDe foto's van de Klarendalseweg geven een idee hoe de straat er in het verleden uitzag. Je vindt hier foto's van een ver verleden, maar ook van een recentere datum. De huisnummering in de Klarendalseweg is doorlopend, een systeem dat we in meer straten in Klarendal tegenkomen. Hier volgen we de Klarendalseweg vanaf de Sonsbeeksingel (die vroeger Klarendalsingel werd genoemd) tot aan de Akkerstraat.
Het begin van de Klarendalseweg

Onderstaande foto's van Robert Deelman zijn gemaakt tijdens de sloop van de huizen tbv de herbouw van het Stationspostkantoor aan het begin van de Klarendalsweg.---------------------------------------------------------------
Rond 1930. De etalage van Maison Huffener op nummer 5.


Het pand rechts is inmiddels verdwenen om plaats te maken voor het oude Stationspostkantoor. Links op de foto, achter de auto nog de hekken van de al veel eerder gesloopte Ludgerusschool. Op deze rond 1970 gemaakte foto zie je nog een molen zonder wieken.


Klarendalseweg 9 (Sint Ludgerusschool)
L.A. de Wit Kaas en levensmiddelen (tegenover de Sint Ludgerusschool)


Rond 1920


Het begin van de Klarendalseweg (het spandoek over de weg is waarschijnlijk een reclameuiting van een Albert Heijn winkel)


Klarendalseweg 523 - Oorspronkelijk een rijwielhandel, ooit een koffieshop en nu is er een aanbieder van bands & artiesten gevestigd
Naast het vroeger gebouw van het Leger des Heils zat op nummer 30 de schoenmaker G. Both. Rond 1960 kende Klarendal bijna 25 schoenmakerijen, waarvan er zes aan de Klarendalseweg waren gevestigd.


Klarendalseweg 520 wagenverhuurderij J.Jansen rond 1915


Interieur "Ons Huis"


Interieur "Ons Huis"
Volgens het adresboek uit 1960 had je van links naar rechts op de Klarendalseweg 514 W.A. Schuijt (stencilinrichting), daarboven woonde op nummer  515 G.J. Leissner. Op 516 had J.H. Paulissen zijn tabakzaak en op 517 bevond zich de bekende bioscoop Corso.


Klarendalseweg 517 - Nadat in 1965 het Corso Theater zijn deuren sloot, heeft het nog een tijdje gefunctioneerd als bar onder de naam Tiroler Stube. Op 10 maart 1921 werd op deze locatie al een bioscoop geexploiteerd onder de naam Flora. In 1929 kwam de bioscoop onder een ander management en veranderde de naam in Scala, totdat het in 1935 de naam Corso kreeg.


sloop Corso


Klarendalseweg 35? Op de hoek van de Oost Peterstraat


Koninginnedag Klarendalseweg/ hoek Akkerstraat (augustus 1926?)