KlarendalsewegDe foto's van de Klarendalseweg geven een idee hoe de straat er in het verleden uitzag. Je vindt hier foto's van een ver verleden, maar ook van een recentere datum. De huisnummering in de Klarendalseweg is doorlopend, een systeem dat we in meer straten in Klarendal tegenkomen. Hier volgen we de Klarendalseweg vanaf het Noordpad tot aan de Hoflaan.Nog twee verdwenen winkels. Van Makan Swietie bestaat nog steeds het restaurant. In de Tropische winkel (op nummer 151) was vroeger een kapperszaak gevestigd (Meijling) en in het restaurant (op nummer 154) de kantoorboekhandel en leesbibliotheek Herder, later overgenoemen door van Zoest.Klarendalseweg, het gedeelte tussen het Noordpad en de Hoflaan. Links op de foto de al eerder genoemde Kantoorboekhandel en leesbibliotheek van Herder. Aan de rechterkant op de hoek van de Solostraat was tot voor de sloop van dat gedeelte aan de Klarendalseweg een vishandel gevestigd. Leydekker was daar de oorspronkelijke eigenaar van, maar  zijn vrouw runde de zaak. Toen zij dement werd, nam zijn dochter, die inmiddels met Ghiel Jonkers was getrouwd, de zaak over.Veel Klarendallers weten nog te vertellen dat zij altijd achterin de winkel op een stoel zat. Ghiel stond in Klarendal bekend als 't Bultje vanwege zijn bochel.
Van de familie Jonkers is verder nog bekend dat zij bovenaan de Herenstraat een sigarenhandel hadden en dat  twee broers  lid waren van krachtsportvereniging Achilles.
Aangezien ook in vroeger tijden de Klarendallers op hun centjes moesten letten, gingen er veel hun harinkie niet bij Leydekker kopen, waar je er maar drie voor een duppie kreeg, maar gingen ze naar de Poot Scholten op de hoek Klarendalseweg/Tedingstraat waar je er vijf voor een duppie kreeg.
De Solostraat met op de linkerhoek de vishandel van Leydekker, rechts nog net te zien de ingang van Café Simmers
Bakkerij Hetterscheidt op de Klarendalseweg 166Klarendalseweg 375, hoek Atjehstraat foto rond 1979. Met de drie auto's werd er gereden voor Jos Gerritsen. Tussen de auto's liep de muziekvereniging Cresendo uit Elden op de Vogelwijk. De huizen daar werden toentertijd gerenoveerd en door deze reclame hoopte Jos Gerritsen klanten te krijgen.
H.R.A. Sanders en Rosa Victoria Hermina Sanders-Arntz (links en midden op de foto) voor hun slagerij op de Klarendalseweg 369-370. De knecht staat rechts. De foto is gemaakt ergens voor 1947.


Eerste molenweek in 1952 - Elisabeth Sanders (dochter van H.R.A. Sanders) tussen 2 heren van de NachtwachtTijdens de western winkelweek
Militairen uit de Menno van Coehoornkazerne 1961-1963 Hein Moes, ????, Harry Stoel en Bobby Bakker.


Klarendalseweg/hoek Hoflaan
Sint Nicolaas en zijn Pieten bezoeken Klarendal rond 1930.