Solostraat


De Fam. W.Veenendaal woonde op het adres Solostraat 16b en om daar te komen moest men door een poort, dan liep je tegen een pand aan waar een grossier in auto onderdelen zat (accu's-remvoeringen enz) als je dan +- 25 meter verder langs het gebouw liep kwam je bij de voordeur terecht. Als we s' avonds bezoek kregen was de poort meestal gesloten en moesten we een behoorlijk stuk lopen om visite te ontvangen.


Mevr.Veenendaal met haar eerste kindje Letty bij de kinderwagen


Om de was op te hangen moest mijn vrouw door het keukenraam klimmen om zo op het platte dak te komen. Onder onze woning was de EDAH-ZIEZO gevestigd en konden wij vanaf de woonkamer kijken op de Klarendalseweg, richting Noordpad en zagen de winkel van Weidema IJzer-Huishoudart.


In de huiskamer zit geheel links oma v.d.Kaay, daarnaast zit Guido Bosch. Naast Guido zit de overbuurvrouw en haar zus (naam vergeten) De overburen woonde in het rijtje huizen met tuintjes ervoor, haar man werkte bij de Landmacht, de woningen waren van de Defensie. Naast de buren  zit mijn vrouw, en achteraan op de foto zit mijn broer. De foto's zijn gemaakt omstreeks 1965. Wij zijn van de Solostraat verhuist naar Zevenaar, en daarna naar Almelo.
W.Veenendaal
Inmiddels is de nieuwe website van mijn hobby klaar, kijk eens op
www.grootmoederstijd.nl  
Vanaf de Javastraat richting Rosendaalsestraat


Tussen de Sumatrastraat en de KlarendalsewegSloop hoek Solostraat/Sumatrastraat met op de achtergrond nieuwbouw in de Solostraat


De Solostraat gezien vanuit wat de (nieuwe) Sumatrastraat (van links naar rechts) moet worden