Sonsbeeksingel


1945Sonsbeeksingel Voor de bouw van de winkelgalerij

Kaufmann manufacturen rond 1925

Sonsbeeksingel (links de verdwenen winkelgalerij)


Sonsbeeksingel 111 - 112 
Op 111 was gevestigd 'De kleine winst' van het echtpaar Kaufman-Nathans en op 112 bakkerij Hattink. 'De kleine winst' dateert van 1910. Vanwege de grote schaarste in Duitsland ten tijde van de tweede wereldoorlog en daarna, kwamen er veel Duitsers in de zaak om kleding te kopen en het Duitsland binnen te smokkelen.


Het café rechts is tegenwoordig coffeshop "de Walm"--------------------------------------------------------------------------------------

Hieronder foto's gemaakt tijdens de sloop ten behoeve van de herbouw van het stationspostkantoor

------------------------------------------------------------------
De bouw is begonnen


Helemaal rechts een gedeelte van het Putplein, in het midden de panden die gesloopt zijn en waar nu het voormalige Stationspostkantoor staat.

Onderstaande foto's van Robert Deelman zijn gemaakt tijdens de sloop van de huizen, aan de Sonsbeeksingel tussen het begin van de Klarendalseweg en het Putplein, die moesten wijken voor de herbouw van het stationspostkantoor.
De huizen rechts zijn gesloopt tbv het stationspostkantoor

Kindertehuis op nummer 145


Op nummer 147 was de kinderbewaarplaats
Het einde van Sonsbeeksingel. Dit is het kruispunt met de Catharijnestraat. De panden links, met o.a. het uithangbord van vishandel Peters bestaan nog. Ook staan de huisjes van het Peters Gasthuis uit 1866 op de hoek Catharijnestraat/ Rosendaalsestraat er nog. De hogere huizen erachter zijn verdwenen, evenals alle panden rechts op de foto.
Sonsbeeksingel voor de tweede wereldoorlog.
De kapsalon van de familie Bartels, die daar tot 1944 heeft gewoond. Toen zijn ze gevlucht naar Duitsland uit angst, omdat mevrouw Bartels van Duitse afkomst was en de familie Bartels dacht dat toen de oorlog ten einde liep, en alles wat maar iets met Duitsland te maken had, gevaar liep. Na de oorlog heeft de vishandel Peters zich er gevestigd.


(rond 1947)
Hier staat Truusje Schuurkamp Peters, die in 1955 geemigreerd is met haar gezin naar Canada, naast haar staat haar moeder Truida Peters Adriaensen.


De vishandel van Johan Peters op de Sonsbeeksingel 160


Sigarenzaak van Bouwman op de hoek van Sonsbeeksingel en Catharijnestraat


Sigarenzaak van Bouwman op de hoek van Sonsbeeksingel en Catharijnestraat