Cooperatieve bakkerij


 
Rosendaalsestraat

Aan de buitenzijde ziet het er nog uit als het kantoor van de broodbakkerij Coop. "Arnhem", in vroegere jaren ook "werkmans belang" Cooperatie genoemd.
Waar nu de nieuwbouw, op de rechterzijde van de foto, zich bevindt, was de  grote bakkerij met de daarboven gelegen pakhuizen voor de grondstoffen. In de zeer vroege ochtend-uren begonnen de bakkers aan hun taak, om aan de vraag voor die dag te voldoen.
Na deze werkzaamheden werd alles in gereedheid gebracht om de klanten met bakfiets ofwel met de handkar te gaan bedienen. De bakkers die ongelukkigerwijs hun bezorgwijk op de Geitenkamp hadden liggen,werden door het bedrijf een handje geholpen. Als zij, en dat gebeurde wel op eigen spierkracht, onderaan de Dr. Schaepmanlaan of de Middenweg waren aanbeland, werden de bakfietsen en handkarren met stevige touwen aan elkaar gebonden tot een lange ris.
Dan was het wachten op de bestelauto van de Coop. Zodra deze arriveerde, werden de rij bakfietsen en karren aangekoppeld en naar boven getrokken. Boven aangekomen, was het nog een kwestie van loskoppelen en de broodverkoop kon beginnen.