Marga Peters

Mijn naam is Marga Peters. Mijn herinneringen zijn bijv. de winkelweek in de jaren 50, die werd geopend door een optocht met versierde steppen en fietsen van de kinderen. De kermis, de kraampjes lans de hele Klarendalseweg, met vooral ook de slager van de gebakken lever.
Hoogtepunt waren ook de optredens op de kar op de hoek van de Hoflaan en de Klarendalseweg. Daar hebben o.a. Ria Valk en Rita Corita opgetreden.
Zelf kom ik uit het gedeelte van de Mussenwijk. Daar hadden we een eigen buurtvereniging, die dan ook buurtvereniging Mussenwijk heette. Deze vereniging was opgericht door
de heer Van Eck. De dochters van de fam. Arends uit de 4de Musschenstraat kwamen altijd langs de deur om de contributie op te halen.
Elk jaar werd er een uitstapje voor de kinderen georganiseerd. Het eerste uitstapje, waar ik mee naar toe ging was 'Oud Valkeveen', een grote speeltuin. Verder zijn we meerdere keren naar het Veluwestrand geweest in Harderwijk. Het dolfinarium was er toen nog niet, maar wel een robarium, waar zeehonden hun kunstjes vertoonden. Ook zijn we meerdere keren in de Waarbeek in Hengelo geweest. Deze lokaties zijn me het best bijgebleven.
Mijn oom en tante Harmen (Zink) en Gerrie Woud hoorden tot de vaste begeleiders. Er ging ook altijd een oudere dame mee (mevr. van Eck), zij zorgde altijd voor een extra tractatie, die bekend stond als 'het snoepje van mevrouw van Eck. Later heb ik gehoord dat haar man de oprichter was van de buurtvereniging.

Uit de familiehistorie weet ik nog dat mijn grootouders, Herman en Beth Peters, de eerste bewoners van de Mussenwijk waren. Voordat zij naar de Klarendalseweg 202 verhuisden woonden zij met hun dochters Martha en Bets in de Neerlandstuinstraat.
Op de Klarendalseweg zijn toen achtereenvolgens geboren: Joop op 23 november 1911 (Joop was het eerste kind dat in de Mussenwijk is geboren), Gerrie op 26 september 1913, Herman op 23 oktober 1917 (mijn vader) en Hend op 20 januari 1920. Omdat mijn ouders bij mijn opoe in kwamen wonen ben ik daar ook geboren in 1950. Ik heb er gewoond tot 1985.