'Onze Lieve Vrouweschool'3de klas 1945-1946


Dit is een foto uit het jaar 1948 het is de 2e klas van de Onze Lieve Vrouweschool met frater Gustaaf, een paar namen die op de foto staan ikzelf: Eef Looijen, Ben Tesselhof, Clemens Spekle, Peperkamp, Hermans, Piet Broens, Ko Wieland, Bas Poen, Kees Huisstede

 

5de klas 1949-1950Bovenstaande foto is afkomstig van Gerard Besselink. Volgens Wim Rooding is de foto van de eerste klas en gemaakt in het voorjaar 1951. Wel nog veel namen in herinnering: Frater Thadeus, Wim Rooding, Wim Brons, Albert van de Brul, Toon van Geldorp, Charles Bosveld, Burgers, Gerard Besselink, Hans Hoogsteder, Hans Hermans, Tonnie Tebak, Peter van Loon, Roy Nusselder, Ton Bierman, Hans Boekhorst (NB niet de webmaster), Rob en Maarten Beks.


Het 2e jongetje van links op de onderste rij is mijn Ton Kramer. Hij vermoedt dat deze foto van de tweede klas uit het schooljaar 1947/ 1948 is. Zijn ouders hadden in de periode 1947 tot 1954 een dameskapsalon op de Klarendalseweg 116a en 114. Ton heeft in de 1e,2e en 3e klas gezeten, daarna is hij met zijn ouders en broer naar Arnhem-Zuid verhuisd. Een andere naam kon hij zich nog herinneren: Hans Riewald (?) 4e van links onderste rij.

 


1955 Schoolvoetbalteam
Rood shirt en groene broek, leider frater Lambertus. Wedstrijden tegen de oranjemannen van de Eusebiusschool van frater Andreas op de Sahara, het middenterrein van de sportparken. Boven staand van links naar rechts: N.N., Wim Rooding, Gerrit Jansen, Harry Eilers, N.N., Wim Burgers. Onder zittend van links naar rechts: Hans Hoogsteder, Toon van Geldorp, Charles Bosveld, Wim Staring, Gerard Besselink.


Nogmaals het schoolvoetbalelftal van de OL Vrouweschool rond 1955.


Met de bal in het water staan Rob en Maarten Becks, die toen aan het begin van de Klarendalseweg woonden.


Bij meester Bionda zit ook Hans Hermans uit de Jacob Cremerstraat.  Veel leerlingen van de OLVrouweschool woonden aan de westkant van de Hommelseweg omdat deze school bij de OLVrouwekerk hoorde.


Schoolreisje


1956 Schoolreis met zesde klas naar de haven van Rotterdam

Boven van links naar rechts: Wim Brons, Wim Rooding, John Bussink, Charles Bosveld, Henny Hilverts, Pim Walter, Hans Hoogsteder, Albert van de Brul, Rob Beks, Harry Eilers, Maarten Beks. Onder van links naar rechts: Gerard Besselink, Gerrit Jansen, meester Bekker, meester van Noessel, Wim Staring, frater Louis, meester Snelders.


De 2de of 3de klas van de jongensschool aan de Agnietenstraat in 1956/57. De leraar links, is de heer Pikkemaat uit Ulft. Meester Pikkemaat was meester van de tweede klas en ging mee naar de derde.


Schoolreisje van Johan Dijkzeul en klasgenootjes naar Rotterdam in plm. 1961


 
Klassenfoto van Johan Dijkzeul uit plm 1959 (?)

___________________________________________________________________________

Onderstaande foto's werden toegestuurd door Meester Pikkemaat
(onderwijzer van 1955 tm 1961)


Schoolreisje 1956. Van links naar rechts staan op de foto: de frater van de eerste klas, Frater Louis van de 2de en 3de klas (Frater Louis is later leraar Nederlands geworden in Amersfoort), Theo van Noessel (3de klas), Wim Krudde (van de 5de klas, Wim Krudde is later bekend kinderdetectiveschrijver geworden) en als laatste Hans Pikkemaat (2de klas).


Hetzelfde schoolreisje (op de erebegraafplaats "de Grebbeberg") maar nu met frater Raymundus van de 5de klas en de man met het colbertje is meester Bionda.


Klassefoto uit juli 1957 van de 3de klas van Theo van Noessel.Op de bovenste rij 2de van links Norbert Bronold, daarnaast Hansje Winters (zijn vader had een bakkerij onderaan de Hommelstraat), dan als vijfde van links Wim van Rekum (verhuisde later naar Heijenoord), de laatste twee zijn Adri Vaal (Adri woonde op de laatste boerderij in Sint Marten en hij was elk jaar te vinden op de ponymarkt in Bemmel), de laatste in de rij is Gerard Pieters, zijn vader was ijkmeester. Op de voorste rij met de witte schoenen is er een van Schlaman. Zijn vader was winkelier onderaan de Hommelseweg.


4 juli 1956. Op de achtergrond de school aan Onder de Linden. De foto zelf moet dus gemaakt zijn op het speelterrein tegenover de Onze Lieve Vrouwe School. Een paar namen,  geknield: George Scholten, Paultje Cremers (zijn vader had een bloemenkraam op het Willemsplein), Jantje van Maanen (van de kruidenierswinkel aan de Hommelseweg 41). Aan het eind zit het jongetje Zewald.
Naast Meester Pikkemaat zit Jopie Bom (zijn vader had een van de eerste DAFjes). Op de bovenste rij als 4de van links Marcel
Versteeg (zijn vader had de siersmederij aan het Putplein. Het is deze smid die het fraaie balkonhek aan het Waaggebouw restaureerde). Naast Marcel zit Gerard Pieters. Verder staan op de foto nog Hans Scharrenburg (zijn vader was beroepsmilitair), Gerard Eeuwes, Rudie Veltman, jongetje Rijsemus, Paul Cremers, Sjonnie Roelofs en Jan van Maanen (van de fruithandel aan de Steenstraat). De twee Indonesische jongens (op de bovenste rij de 2de van links en op de onderste rij de 4de van rechts woonden tijdelijk in het HOVI-hotel aan de Hommelseweg.


Klassenfoto 9 juli 1957 Dit is de gemengde klas van frater Louis. Helemaal achteraan staat George Scholten en op de eerste bank het jongetje Alofs van de gelijknamige autorijschool.Een schoolreisje van de 5de en 6de klas met frater Raymundus naar het Olympisch Stadion


Schoolreisje naar Waarbeek (Hengelo, Overijssel), vlnr de heer Bäcker, dhr. Snelders, frater Louis (André Spruit), mevr. Castenmiller, dhr. Degen, dhr. Pikkemaat, frater Raymundus en dhr. van Noessel.


Nogmaals het schoolreisje naar Waarbeek; vlnr dhr. Bionda, de heer Bäcker, dhr. Snelders, frater Louis (André Spruit), mevr. Castenmiller, niet goed zichtbaar: dhr. Degen, dhr. Pikkemaat, frater Raymundus en de achterkant van dhr. van Noessel.


Sinterklaasfeest in de klas van de heer Pikkemaat. De leerling bij Sinterklaas is Gerard Eeuwes, zoon van de groenteboer aan de Catharijnenstraat.


de heer Bäcker


Personeel van de OLVS

___________________________________________________________________________

Foto's van Henk Mulder


Klas 2 in 1957


3de Klas, foto (1958) gemaakt op de Ludgerusschool aan de Klarendalseweg, tijdelijke dependance van de OLV


Schoolreisje naar Rotterdam met frater Raymundus in de zomer van 1952

___________________________________________________________________________

Foto's van Frits Willemsen


Frits zit vooraan (met streepjestrui), verder staan op de foto nog Chris Matser en Wim Heeze.


Voor de bus: Ben Winters (van bakkerij Winters), Leo Moolhuizen (zijn vader was de slager aan de Hommelseweg) en Jackie Ratering.


Schiphol 21 juni 1955


Speeltuin Oisterwijk in juni 1956


Oorlogskerkhof Margraten 2 juli 1956
___________________________________________________________________________
 


Foto's van Paul van Onzen


Klas 1 in 1956/57 met frater Christofoor


Klas 1 in 1956/57 met frater Christofoor


klas 5 in 1960/61 op schoolreisje met rechtsvoor meester Degen

___________________________________________________________________________
 
Schoolreisje naar Schiphol met frater Raymundus


1ste klas OL Vrouweschool 1964. Juffrouw is Mej. Snelders. Ik zit zelf (Joop Noordman - mijn vader had een timmerbedrijf in de Oude Klarendalseweg) op de 1ste rij geheel rechts. op de 2de rij 4de van rechts is Thijs van der Zijden (zoon van de poelier op de Hommelseweg). Op de 1ste rij derde van links: Tedje Overkamp (zijn vader had een slijterij op de Hommelseweg)